AMREF Flying doctors Ringvaart

AMREF Flying doctors Ringvaart
van totaal € 2.000 (159%)

Op 22 mei 2019 vindt de Ringvaart plaats, een roeiwedstrijd van honderd kilometer. Honderd kilometer roeien, doe je niet zomaar. Als (Lichte) Damesch wedstrijdroeisters hebben we tijdens wedstrijden nooit afstanden langer dan acht kilometer afgelegd en de Ringvaart is dan ook een nieuwe uitdaging, die wij met veel enthousiasme aangaan. We starten de Ringvaart niet alleen voor onszelf, maar ook voor de inwoners van Ethiopië. Ethiopië, omdat de ouders van Femke daar momenteel wonen en omdat de vader van Iza veel in dit land werkt.

Ethiopië is een prachtig land, rijk aan historie en religie, maar ook een land van verschillende bevolkingsgroepen, kleine geïsoleerde dorpen en veel problemen op het gebied van medische zorg. Vandaag de dag eisen HIV/Aids, Malaria en in de Westerse Wereld makkelijk behandelbare ziekten als longontsteking en diarree nog steeds grote aantallen slachtoffers.

Iza’s vader zet zich, als voorzitter van de Working Party on International Safe Motherhood and Reproductive Health en als lid van de Raad van Toezicht van Amref Flying Doctors, in voor deze problemen. Amref Flying Doctors besteedt in vele Afrikaanse landen, waaronder Ethiopië, veel aandacht aan onder andere training van medisch personeel en zet zich in het bijzonder in voor de gezondheid van (zwangere) vrouwen.

Wij kijken erg uit naar de voorbereidingen voor de Ringvaart en gaan er veel tijd in stoppen. Uiteraard hopen we veel geld in te zamelen en alle hulp daarbij wordt ontzettend gewaardeerd. Via de volgend link kan er gedoneerd worden. Je helpt ons daarmee, maar vooral de inwoners van Ethiopië, hoe klein het bedrag ook is.

Volg ons en blijf op de hoogte van ons avontuur op Triton, in Baarn en uiteindelijk op de Ringvaart, om de Haarlemmermeer!

Kusjes,
Emma, Femke, Hannah, Iza en Roos

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 111 26-05-2019 | 16:07
€ 100 25-05-2019 | 11:58 Trots op mijn kleindochter!
€ 50 24-05-2019 | 23:24
€ 10 23-05-2019 | 11:36 Roeien is mooi
€ 15 23-05-2019 | 11:00