Tips & ideeën

Wil je geld inzamelen voor Amref Flying Doctors, dan is eigenlijk niets te gek. Van een wedstrijdje paalzitten tot een gezamenlijke stoelendans. Zolang je maar duidelijk maakt aan je sponsoren waarvoor je geld inzamelt, hoe ze je kunnen steunen en wanneer je je actie gaat uitvoeren. Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rij gezet. 

Voor de sportievelingen

Hardloopwedstrijd

Doe je weleens mee aan een hardloopwedstrijd, klein of groot? Je familie en vrienden vinden het vast leuk je te steunen als je de volgende keer (extra) hard loopt voor Amref Flying Doctors. Om het voor jezelf en je sponsors nog spannender te maken, kun je natuurlijk ook doelen stellen met een bijbehorend bedrag.

Gesponsord skaten

Vind jij het ook zo heerlijk om een paar rondjes te skaten? Voor elk rondje een bedrag ontvangen voor het goede doel, dat is nog leuker! Van €0,25 tot €25 per rondje (of kilometer), alles helpt! Vraag opa’s en oma’s, vrienden en familie om je te helpen geld in te zamelen voor een gezond Afrika. Dat doen ze vast!

Voetbalfan?

Doe je binnenkort mee aan een voetbaltoernooi? Genoeg opties om je laten sponsoren! Bijvoorbeeld een bedrag voor elk team doelpunt, het dubbele als jij scoort of een beloning voor elke gewonnen wedstrijd. Zo maak je het toernooi meteen een stuk spannender voor jezelf en er staan vast extra veel fans langs de zijlijn!

Samen met je collega’s

Feestje te vieren?

Een jubileum, afscheid of verjaardag, Allemaal gelegenheden waarbij we elkaar vaak cadeautjes geven. Maar weet jij eigenlijk ook niet zo goed wat je dan aan je collega’s moet vragen? Gooi het eens over een andere boeg en vraag je collega’s om net als jij bij te dragen aan een gezond Afrika.

Kantoorspullen verkopen

Heerlijk om zo nu en dan een grote schoonmaak te houden, ook op kantoor. Dus mest de kasten uit, duik in opslagruimtes en verkoop alles wat jullie niet meer gebruiken. Dat is vast meer dan je denkt en anderen kunnen er misschien nog wat mee! Levert jullie een opgeruimd gevoel op en ons een mooie donatie.

Tafeltennis toernooi

Af en toe even lekker ontspannen met een potje tafeltennissen tegen een collega? Maak er een groots (of klein) toernooi van en draag samen bij aan een gezond Afrika! Iedere deelnemer legt bijvoorbeeld een bepaald bedrag in en laat zich sponsoren door collega’s. Misschien wil het bedrijf de inzet zelfs wel verdubbelen!

Creatieve ideeën

Rommelmarkt

Kleding die je een jaar niet gedragen hebt, speelgoed waar je kinderen niet meer naar omkijken of een kast die je eigenlijk nooit gebruikt. Ruim je huis eens lekker op en verkoop alles op een rommelmarkt. Er zijn er vast genoeg bij jou in de buurt waar je een plekje kunt reserveren. Hartstikke gezellig en voor een prachtig doel!

Gebruik je talent

Ben je gezegend met een creatief talent? Kan je haken als geen ander, prachtig schilderen of schitterende houtsnijwerken maken? Dan staan er vast genoeg mensen te popelen om jouw kunstwerken te kopen en zo bij te dragen aan een gezond Afrika. Je kunt bijvoorbeeld via social media laten zien wat je in de aanbieding hebt.

Koekjes bakken

Wie heeft er nou niet wat over voor heerlijke vers gebakken koekjes? Alleen de geur al! Ben je (een beetje) een keukenprins of -prinses? Deel jouw heerlijke baksels met zoveel mogelijk mensen! Laat de ontvanger zelf kiezen wat ze ervoor willen geven, dat is vaak meer dan je zou denken. Bakze! En vergeet niet zelf lekker te proeven!

Tips voor scholen

Sponsorloop

Wordt er binnenkort een sponsorloop gehouden op jouw school of in het dorp? Dan heb je nu een extra goede reden om daaraan mee te doen! Niet alleen omdat het leuk is, maar ook omdat je zo kunt helpen om de kinderen in Afrika een gezonder leven te geven. Vertel dit maar aan je opa’s, oma’s, ooms, tantes of buren en ze sponsoren je vast!

Flessen inzamelen

Het is even sjouwen, maar met het inzamelen van statiegeldflessen kun je ook een mooi bedrag bijeen krijgen. Veel mensen vinden het zelfs fijn als je langskomt, dan hoeven ze zelf niet naar de supermarkt. Dus zoek een paar grote tassen, een vriend(innet)je die je wilt helpen en ga bij alle buren langs!

Theater of musical

Misschien hebben jullie binnenkort wel een theatervoorstelling of een musical waarbij kaartjes verkocht gaan worden aan familie, vrienden, kennissen en buren. Wat dacht je ervan om (een deel van) de opbrengst dan te gebruiken voor kinderen in Afrika? Bespreek het maar eens met je klasgenootjes.

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen